?

Log in

Zsemle
06 January 2014 @ 01:12 am
Azért mégiscsak muszáj volt írni valamit a harmadik évad kezdése után...

SHERLOCK POV, ANGST, slightly AU, spoiler
A bűvésztrükk is varázslat, ha hiszel benneCollapse )
 
 
Zsemle
24 October 2013 @ 11:38 pm
Pacsitacsi segít a szakdolgozatírásban.


 
 
Zsemle
25 September 2013 @ 02:51 am
Az élet vihara már-már a lelkembe tépett, erre elém sodorta ismét R. Psmith-t (a P az néma).
((Meg Mike-ot, igazából...))
Arra szavak nincsenek, hogy én mennyire szeretem Wodehouse-t.
 
 
Zsemle
03 August 2013 @ 11:50 am
 
 
Zsemle
08 July 2013 @ 08:36 pm
Én személy szerint sokáig nem éreztem a létjogosultságát, legalábbis kicsit úgy voltam vele, hogy nem biztos, hogy szükség van erre. A felvonulás, legyen az melegeké, a devizahiteleseké, diákoké vagy motorosoké, általában csak feszültséget szül, és egy feszültség teli helyzetben még inkább nehéz a kommunikáció. Ami miatt mégis megváltozott a véleményem, az az, hogy a melegek társadalmi elfogadottsága PROBLÉMA és az egyetlen eszköz számukra, ha évente egyszer láttatják magukat.
A gyűlölködőket leszámítva az emberek nagy részének még mindig az az ellenvetése, hogy oké, mindenki azt csinál az ágyban, amit akar, minek ennek reklámot csinálni?
Először is, ez nem reklám. Ez egy figyelemfelhívás, ami arra világít rá, hogy a Norma (többségi heteroszexuális társadalom) elvárja azt, hogy az emberek egy bizonyos százaléka láthatatlanságba süllyedjen. Igen, az magánügy, hogy kivel fekszel le, az azonban már nem, hogy megvernek-e, ha megfogod a párod kezét az utcán.
És akkor még tényleg nem ott tartunk, hogy fogadhatnak-e gyereket örökbe, vagy sem, hanem két lány megcsókolhatja-e egymást egy nyilvános helyen, anélkül hogy a biztonsági őr meg ne kérje őket, hogy akkor húzzanak el a kocsmából, mert zavarják az embereket.

Tényleg, még nekem is van hová fejlődnöm ebben a kérdésben illetően, de egy évek óta tartó folyamat után (ami még nem a vége) mondom azt, hogy ha valamiben, akkor a melegek jogaiban nagyon hinni tudok. Nem lehet félelemben élni, nem szabad erőt/eszközt adni mások kezébe azzal, hogy megfélemlítsenek embereket.
 
 
 
Zsemle
22 June 2013 @ 05:00 pm
Mivel tegnap volt valószínűleg az évadom utolsó, fedett színházi előadása (még nyilván pár dologra be fogok mászni a Margitszigetre), nyilvánossá teszem a 2013-tól vezetett előadás listát, mert erre kifejezetten büszke vagyok.
(Olvasni mondjuk nem olvastam...)
Sajnos jó lett volna, ha az egész évadot dokumentálom, de csak januártól kezdtem el írni.
De itt van.


Read more...Collapse )
 
 
Zsemle
04 June 2013 @ 03:28 pm
Akkor ma ramfingott
 
 
Zsemle
19 April 2013 @ 03:55 am
Fandom: Tin Man
Páros: Wyatt Cain/Glitch
post-movie
slash

hókamóka, csak wyndua fogja érteni, némi öncélú irodalmi nyálverés a két legcukibb karakterre

Read more...Collapse )
 
 
 
Zsemle
14 April 2013 @ 03:18 am
Fandom: Avengers AU
jarithka egy STonyt kért, ezt sikerült -  Lokit nem sikerült legyőzni, csupán beszorítani Manhattanbe, ahol elbarikádozva magát megkezdi saját kis birodalma kialakítását.
Páros: Tony Stark/Loki
Korhatár: pg-13, de elsősorban a vérengzés miatt

...Collapse )