?

Log in

 
 
26 July 2015 @ 12:09 am
Lájk, ha te is mindig sírsz (másnaposan)  
Ma egész nap lószart sem csináltam, egyrészt másnaposságból kifolyólag, amúgy meg a meleg miatt, úgyhogy ha már punnyadok, gondoltam megnézem a Pál utcai fiúk filmet, és ha már nézem, a benyomásaimat is leírom.
Spoiler- és képgazdag virtuális túra a Pál utcában és a Grundon.
Új shippem Nemecsek Ernő és a nyúl
(hogy került a város közepére nyúl? hogy került Ernőhöz? miféle animágus realness folyik itt???? Még cska egy perce megy a film, de már tele vagyok kérdésekkel!)Remélem azt vágjátok, hogy a kis Nemecsek Ernőnek (lusta vagyok kiguglizni a nevét, szorrika), ez volt az első és utolsó szerepe, felnőve egy meleg lakberendező lett.//random anime főcímdal, és Boka János színre lép//

Ernő pofázik órán, ezért kihívják felelni, nyilván halványlila segédfogalma sincs arról, hogy mi történt az előző negyven percben, ám mielőtt a dolgok elkeserítő fordulatot vennének, megszólal a csengő.
Ezek után a téma az elnökválasztás, meg a Pásztorok.
Ernő elmeséli, hogyan vesztette a golyóit, mi addig gyönyörködhetünk a két divatdiktátor pulóverében.Kanye West - Clique.mp3

Megjegyezném, ezen a ponton még nem sikerült beazonosítanom, ki Csele és ki Geréb. De nem baj, Boka mustárszínű garbója (ez a garbóviselet valamiért folyamatosan visszatér, majd meglátjátok, rettenetes) így is leköt.
tubák
Ernő boldog lesz, költ egy dalt a tubákról, és még pörög kicsit.Ez a kibaszott garbó, ez tönkretesz. Ennél már csak a kis bőrsapka rosszabb. Plusz Áts Ferit (bár úgy tűnik, rajta kívül sikerült korban megfelelő színészeket választani) egy kb harmincnak kinéző srác játssza. Teen Wolf represents

A következő körben az icipici iskoásfiúk leadják a szavazataikat, Boka nyert, mindenki örül. Úgy értem majdnem mindenki


((szóval  akis vadászkalapos szőke hottie pie a Geréb...))

Boka félrehívja Gerébet, aki még mindig vérig van sértve. Itt megcsodálhatjátok a garbót is, immáron háborítatlan formájában.

HOL A TI ISTENETEK????!?!?!?!?!?!?Boka felvette a néptáncos kezdőpózt, Csónakos kockul a bogarával. Ha nem tudnám, hogy ez a pál utcai fiúk, akkor azt hinném, valami hipszter banda albumborítója. (Megjegyezném, hogy Boka elég sokat pampog a filmben, hogy miért késik Nemecsek, hogy miért nyafog Nemecsek, hogy minek van gittegylet, és így tovább, soha nem jó neki semmi.)
Illetve indokolatlanul kevés szó esett eddig Csónakosról - Csónakos egyetlen pulóvert birtokol úgy összességében, és szerintem kinőtte a nadrágját, viszont van egy cérnára fűzött, gigantikus szarvasbogara, ami szerintem iszonyatosan menő.
Itt kezdtem kicsit unni a gif készítést, szóval a füvészkerti kalandot elég felületesen dokumentáltam.
Mindenesetre kicsit szkeptikus voltam azt illetően, hogyan fognak bemászni egy három méter magas masszív téglafalon, de erre nem kaptam választ - Csónakos vállán felmászott Boka, és a film ezzel elintézettnek tekintette az ügyet.Nem gondoltam volna, hogy alul lehet múlni a kis műbőr sapkát, de igen, ha egy műbőr mellénnyel párosítják. De legalább ezúttal sikerült vörös inget adni rá. Áts Feri két oldalán egy-egy Pásztor ül, de ezt sokáig nem fedeztem fel, mert az ikonikus csíkos pulóverükre egy kockás zakót vettek. Én mondtam, hogy divatdiktátorok.A Zsemle2015 Művek büszkén prezentálja az olvasók számára az utánozhatatlan, az egyedi, a FANTASZTIKUS Gittegyletet!!! A kicsi kövér fiú középen Kolnay, mellette Barabás, és a szexi dög a jobb szélen a csinos kis Csele, mondjuk erre nagyjából csak öt perccel később sikerült rájönnöm, semmi gond, hogy lassan negyven perce nézem a filmet.


Geréb Dezső megvesztegeti Janót, aztán elmegy vadászni. Más nem magyarázza ezt az outfitet. (Mondjuk legalább lenne értelme a nyúlnak az elején...)


Geréb árulásától Boka egészen lejött az életről, Nemecsek egy kicsit túltolja a kiborulást.
A jelenet opcionálisan felhasználható lenne egy hurt/comfort sztorihoz is.Bárhogy is nézem, ez egy albumborító. A háttérben HURTS számok mennek.

Ismét a füvészkertben vagyunk, Geréb ostobáskodik, Áts Feri meg jól kiosztja. Ernő meg közben hiába lopja vissza rafkósan a zászlót, ha kevésbé okosan lemászik a fáról.
Ferinek imponál a fiú (a bátorsága, miféle mocskos gondolataitok vannak?!), megkérdezi, hogy nem akar-e csatlakozni, de Ernő vagány, és nem. Hát, ennyi.


((Beyonce + vörösbor péntek estére, Feri, ezt az egyet tudom tanácsolni))
Közben visszatérünk a Grundra, ahol már mindenkinek van egyensapija, Csele nővérének a jóvoltából, Ernőnek gyulladt a tüdeje, és az univerzum legbuzisabb sálkötözős jelenetének végén nem csókolják meg egymást, de nem értem, miért.Geréb felbukkant. Compare // Contrast
"Ne sírj Geréb. Előttem ne sírj. Előbb kellett volna gondolkoznod."
Ez egy slash amúgy?

Na, a Geréb-szál innentől kezdve tök hiányzik, Ernő miatt szomorkodunk, meg a homokban egymáson fetrengő fiúkat nézhetjük.
Aztán majdnem minden rosszul alakul, de Ernő ráájul a tetőről Áts Ferire, megmentve ezzel a napot.[csukott-szájjal-sikítok.jpg]

Na, hát a szomorú részeket nem néztem meg, végezetül itt egy kép Gerébről egy fokkal idősebben.Köszönöm, hogy velem tartottak. Csók.
 
 
 
eniel1eniel1 on July 26th, 2015 05:05 am (UTC)
Na baszki, addig böngésztem az imdb-n a brit gyerekszínészeket, amíg elveszett a félbehagyott kommentem... :(
Akkor kezdjük itt: http://tablet.hvg.hu/kultura/20110704_pal_utcai_fiuk_1969_gyerekszereplok_fabri – Anthony Kemp volt Nemecsek. :)
Egyébként a technikai incidenst leszámítva teljesen feldobta a reggelemet ez a poszt, köszönöm!
Aprócska megfigyeléseim:
Ragaszkodnék hozzá, hogy Áts Ferit castingoljuk újra. Meg a garbóját is. Ízlés dolga, de én egyáltalán nem úgy látom itt, mint egy nagyon szép fiút, akin pompásan áll a vörös... ing.
Most már értem, miért akarja mindenki Gerébet shipelni. XD Bár a fordított szereposztást is indokoltnak láttam volna (különösen elfogult Csele-fanként XD), mert a csinos kis Csele lehetne csinosabb... és kisebb. :P (Vagy csak a Gittegyletben tűnik úgy, mintha törpék közt lenne?!...)
Apropó Gittegylet, arra még nem jöttem rá, ki a matrózblúzos Harry Potter a háttérben.
Az a Boka/Geréb jelenet meg a könyvben is tiszta gay volt. Különösen azzal a titokkal, amit Geréb nem mond el arról, hogy miért ment el.
Csónakos szerintem is egy teljesen alulhasznált karakter a fandomban, ezzel még lesz dolgunk.
Az elején pedig az a Nemecsek/Boka összenézés, hááát... Ezt órákig el tudnám bámulni. *.*
Köszönöm a képanyagban gazdag túrát, bearanyoztad a reggelem! <3
Zsemlezsemle on July 26th, 2015 09:31 am (UTC)
Az a durva, hogy a végére egészen megszoktam Átsot, egyébként nem rossz színész, viszont a a szinkronhangja elképesztően rossz. (Mondjuk igen, nézhetne ki jobban, pl. én nem sírnék, ha az játszaná, aki kirabolta a DM-et...)
Nekem Csele nagyon tetszett, a kis bogárszemeivel, meg a sötét hajával, mondjuk ez ízlés kérdése, én örülök, hogy Gerébet a szöszke srác játssza, messze ő a legjobb színész a gyerekek között. ((Meg amúgy Csele nem olyan magas, csak a gittegylet alacsony, Csele pont egy magasságban van Bokával, meg Csónakossal)
A kis matrózblúzos gyerek Weisz amúgy :)
eniel1eniel1 on July 26th, 2015 06:57 am (UTC)
Ó és ha tehetek esetleg egy javaslatot magyartanároknak arra, milyen kérdéssel lehet szétszívatni és elmésen lebuktatni azokat, akik csak a filmet látták de nem olvasták a könyvet.
Milyen sál volt Nemecsek Ernő nyakában?
Aki a filmet látta, azt mondja, kötött, de aki olvasta a könyvet, tudja, hogy HORGOLT!!!
(Elnézést, előtört belőlem a kézimunka nerd. XD)
(És képzelheted, milyen sokáig kellett révetegen bámulnom azt a gifet, mire Ernő nyafka arca és Boka ügyes ujjai között is feltűnt, hogy az egy kötött sál. XD)
eniel1eniel1 on July 26th, 2015 07:00 am (UTC)
És még egy lebuktatós ugyanerről a gifről: azt ugye mindenki tudja, hogy Csele nővére nem varrt sapkákat a fiúknak, de mi a hiba még a sapkákkal? Igen, az, hogy Csele megmondta ezer éve, hogy elfogyott otthon a zöld anyag, már tartalékzászlót is csak vörös-fehéret tudott varrni, hát hogy lett volna vörös-zöld csík a sapkán?!
(Oké, leálltam. XD)
eniel1eniel1 on July 26th, 2015 07:06 am (UTC)
Meg én azt nem tudom, hogy a forgatókönyvírók közül hányan szabtak már ki és varrtak meg egy tucatnyi simléderes sapkát egy este alatt, de az tuti, hogy valakinek ott nagyon jónak kellett lennie Csele nővéréhez, hogy bevállalja értük ezt a szopást nagy melót.
(Az ég szerelmére, lőjön már le valaki. XD)
eniel1eniel1 on July 26th, 2015 08:55 am (UTC)
Ééés egy roppant anonim kérés landolt anonimon. X'D
Zsemlezsemle on July 26th, 2015 09:32 am (UTC)
:DDDD
Szörnyű
ember
vagy

eniel1eniel1 on July 26th, 2015 09:54 am (UTC)
Tudom. Még jó, hogy együtt jutunk pokolra.
Egyébként pont a PUF újraolvasása kapcsán beszéltünk egy csomót Petivel arról, hogy mi a rossz a kötelező olvasmányok és számonkérésüknek a rendszerében. Peti például attól kezdve nem olvasott el egy kötelező olvasmányt sem, hogy hármast kapott egy olyan könyvre, amit elolvasott, de elcsúszott az olyan kérdéseken, mint hogy horgolt vagy kötött sálja volt-e Ernőnek...
Én egyébként már több magyartanárt is megaláztam teljes osztály/évfolyam előtt azzal, hogy én jól emlékeztem olyan részletekre, amikre ők rosszul (a számat meg ritkán tudom csukva tartani, ha igazam van...) – és meg kell mondjam, fun fact, senki sem szereti igazán, ha pellengérre állítják egy egész évfolyam előtt azért, mert pontatlanul emlékezett a kis herceg bolygójának a számára, csak hogy egy konkrét példát említsek. Szóval nem tudom, miért kell ezt intézményesítve művelni...
Zsemlezsemle on July 26th, 2015 10:32 am (UTC)
Ez a pozitivista irodalomszemlélet hagyatéka (mint a kötelező életrajzmagolás, évszámok visszakérése, meg az apró részletekbe való belekérdezés), ami alapvetően az ötvenes évek tanárképzésére volt jellemző, és ugye nagyon sok pályán lévő ember ebből a generációból került ki.
Meg sajnos a magyar oktatási rendszer jellemzője még mindig az, hogy nem a kompetenciákra kíváncsi (hogy mit tudsz), hanem addig kutat, míg ki nem deríti, hogy mi az, amit NEM tudsz.

Nem tudom, mikor lesz már ennek vége, először tuti ki kell kopnia ennek a generációnak, és amúgy a kötelező olvasmányoknak nyilván nem az a lényege, hogy fú, milyen sálja volt Nemecseknek, hanem, hogy kapunk egy korrajzot, illetve milyen témák mentén tudnak kapcsolódni ők ehhez a történethez.
((Én az összes ilyen belekérdezős-tesztes módszert használó tanárt letiltanám a tanításról :))))
eniel1eniel1 on July 26th, 2015 03:07 pm (UTC)
Mitől pozitivista ez a szemlélet?...
Zsemlezsemle on July 26th, 2015 04:54 pm (UTC)
Ez a neve :D Nincs köze a pozitív gondolkodáshoz.
eniel1eniel1 on July 26th, 2015 05:35 pm (UTC)
Nekem is ez lett rögtön gyanús. XD
kinslayerskinslayers on July 26th, 2015 07:58 am (UTC)
Az nagy baj, ha 10 perce vihogok, és már negyedszerre olvasom újra?! XDDD Zseniális!
Továbbá az életem már soha nem lesz a régi... *childhood ruined No. sokadik* XD
Zsemlezsemle on July 26th, 2015 09:22 am (UTC)
Nekem nem baj, tekintve hogy én egész nap ezzel foglalkoztam, ehhez képest pár újraolvasás még racionálisnak tűnik.

Ám de, örülök, hogy tetszett :3
Atheiek1990 on July 26th, 2015 06:31 pm (UTC)
Istenem XD
Köszönöm, hogy vagy!
Zsemlezsemle on July 26th, 2015 06:36 pm (UTC)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

[muffled crying in the distance]
heteiraheteira on July 26th, 2015 09:14 pm (UTC)
Úúúristen, de régen láttam ezt a filmet! Pedig de sokszor néztem meg gyerekként!
Sajnos nem emlékszem eléggé az akkori érzéseimre, most meg halálra szörnyülködném magamat, hogy mit csináltak ezek a fiaimmal, ha
a, nem röhögtem volna halálra magam a kommentárjaidon
b, nem lenne Geréb valamivel később ennyire... hm... fincsi...?
*megy és ír Gerébről*
Nagyon köszi, csúcs volt!

Edited at 2015-07-26 09:19 pm (UTC)
Zsemlezsemle on July 27th, 2015 01:03 pm (UTC)
Nekem ez nem volt olyan meghatározó gyerekkori élmény, amikor kicsi voltam, talán csak egyszer láttam, és most nyilván az anonim meme miatt néztem meg, de így megölt, több felvonásban.
Mondjuk azon azóta gondolkoztam, hogy miért kellett angolokkal játszatni a gyerekeket (mert amerikai volt a producer, szóval kiderült), és Geréb meg így séajghdfésdkjgfjlg
szedjetek össze valahol, mert a lelkem távozott a testemből.
heteiraheteira on July 27th, 2015 01:14 pm (UTC)
Ja, ja, ráadásul Geréb azon a képen gyakorlatilag abban a korban van, amiben most játszódnak a PUF történeteink... Ez azért most eléggé átértékel mindent. :-P :-D
(Khm... mióta álmodozom már egy BokÁts Univerzum-os threesome szexről Gerébbel... igazából mindhárom srácnak ez a titkos vágya... na, most azért ez az álmodozás megint kicsit előtérbe lépett... :-D )